Düzce Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi “Görmemek hayal etmeye engel değildir” sloganıyla hazırladıkları “ Sesli Kütüphane” projesine imza atıyor. Gençlik Meclisi üyeleri 81 ilde yaşayan 175 bin görme engellileri düşünerek, kullanılmayan veya bağış yapılan Mp3 çalarlara kitap seslendirerek ulaşmayı hedefliyor. Gençlerin Düzcelilerden isteği ise evlerinde kullanılmayan Mp3 çalarları kendilerine ulaştırılması.

 

Gençlik Konseyi Başkanı Furkan Salih Yiğit, gençlik meclisi adına yapılan projelerden en iyisi olacağını belirterek, Türkiye’de ki bütün illere Mp3 çalarları yollayacaklarını belirtti.
Yiğit, “Bu projeyi Türkiye çapında büyütmeyi hedefliyoruz. 15-30 yaş arası gençlerin Görme engelli vatandaşlarımıza kitaplar seslendirerek bunları mp3 çalar doğrultusunda onlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Gençlik meclisi adına şimdiye kadar yapılan projelerden en iyisi olacak. Şuan Türkiye’de 6-7 ilde görüşmeler sürüyor, yaz sonuna kadar hedeflediğimiz kitleye ulaşırsak Türkiye çapında her şehre Mp3 çalarlarımızı yollayacağız.” Dedi.

 

Projeyi hazırlayan Sümeyye Erkahraman ise, ödev olarak yaptığı projeyi genişletmek için Gençlik Konseyiyle görüştüğünü belirtti.
Erkahraman, “Okulda ödev olarak vermişlerdi projeyi bizde daha sonra stüdyoda seslendirdik kitapları. Ödev olarak kalmıştı projeyi devam ettirmek için kent konseyiyle görüştüm. Görme engelli çocuklarla ilgili bir şey yapmak istiyorduk, projelere baktığımızda kitap seslendirebiliriz dedik, hayalleri genişlemesi açısından böyle bir çalışma yaptık.” Şeklinde konuştu.

81 İlle bağlantıya geçilecek

Gençlik Konseyi Üyesi Hüseyin İzgin ise projenin detaylarını anlatarak, duyarlı vatandaşlardan kullanılmış Mp3 çalarlarını bağışlamalarını istedi.
“Çeşitli üniversitelerde çalışmalar yapıldı ama daha ilerisine gidilmedi. Biz toplumun tamamını kucaklamak istedik 81 ille bağlantıya geçip engelli kardeşlerimize ulaşmak istedik. 175 bine yakın görme engelli var ve bunun yüzde 20’si bizim yaş grubumuzda kalıyor. Araya aracı bir kurum koymayacağız, her hangi bir derneğe gitmedik. Biz aldığımız bağışları aracı kurum olarak vereceğiz, resmi yazışmalar üzerinden bağış alıyoruz. Önce sosyal medyada başlattık şuan elimizde 17 Mp3 çalar var farklı illerden gelen. Yaklaşık 30 ekibimiz var seslendirme için, sponsorluk görüşmeleri için çalışma yapan arkadaşlarımız var. 3 ayrı fragmanımız hazırlanıyor, yayına sunacağız biz elimizden geldiği kadar projeyi büyütmeye çalışıyoruz. İnternet üzerinden bu tür yapılan kayıtlar var ama internet kullanmayan engellilerimiz var. Mp3 çalarları artık kullanmıyoruz, gönüllü kişiler öncelikli olan atıl durumda ki Mp3’leri bize vermeniz.”

Haber: S. YANAR