Gençler herkese örnek olacak bir davranışa imza attı. Düzce Üniversitesi Bölümler Arası Futbol Turnuvası'nda „Son Osmanlı“ isimli takımlarıyla şampiyon olan ve bir miktar para ödülü kazanan gençler bu parayı harcamak yerine bir özel eğitim merkezi aracılığıyla yürüme engelli bir vatandaşa akülü sandalye armağan etmeyi tercih ettiler. Bir özel eğitim merkezinin fizyoterapisti ile görüşen gençler yürüme engelli bir kişiye yardım etmek istediklerini söylediler eğitim merkezinin de kabul etmesiyle yürüme engelli Havva Yikit'e artık hayatını daha kolaylaştıracak olan akülü sandalyeyi aldılar.


5 bedensel engelli kardeşten biri olan Havva Yikit'e akülü sandalyesi bugün özel eğitim merkezinin bahçesinde teslim edildi. Yikit'in, kendisine armağan edilen akülü sandalyeye oturtulduğunda bir hayli duygulandığı her halinden anlaşılıyordu.


Böylesine örnek bir davranışa imza atan Son Osmanlı takımının başkanı Mahmut Ayhan, bir senedir hayırlı bir iş yapmak istediklerini ancak bu güne kısmet olduğunu ve bu davranışlarının herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.



Ayhan, " Biz üniversite öğrencileri olarak bir futbol turnuvasına katıldık, geçen sene gerçekleştirmek istediğimiz bir hedef vardı, şampiyon olup hayırlı bir iş yapmak istiyorduk. Bu sene şampiyon olmayı başardık ve şampiyonadan 11 tane çeyrek altın kazandık bu 11 altını da engelli bir arkadaşımıza akülü sandalye alarak gerçekleştirdik. Bu davranışımızın da tüm Türkiye'de herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.



Havva Yikit'e armağan edilen akülü sandalyenin ardından Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genç(MÜSİAD) Düzce Şube Başkanı Serken Verep'te sürpriz olarak Havva Yikit'in kardeşi Selim Yikit'e 3 tekerlekli akülü bisiklet armağan etti.



Yürüme engelli Selim yikit'in yüzünü güldüren Genç Müsiad Düzce Şube Başkanı Serken Verep de yardımlarına aracı olanlara teşekkürlerini sundu.



Verep, " Biz elimizden geldiği kadar aracı olmaya çalıştık ama aracı olanlara da teşekkür etmek istiyorum. Selim Abimize bir katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.



İki çocuğunun da yüzünü güldüren gençlere minnettar olan anne Fatma Yikit, çok mutlu olduğunu söylerken gözyaşlarına hakim olamadı.



Anne Yikit, " Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ederim, çok sevinçliyim. Allah hepinizden arzı olsun" dedi.

 

 

Haber;E.Tınaz