Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi gönüllülerine “Afete Hazır Türkiye” eğitimi verildi. İl Müdürlüğü yetkilisi Ersin Özden’in verdiği eğitimlerde olası afet durumlarında yapılması gerekenler anlatıldı.



Gençlere, deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde oldukça ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Özden, afet türleri, afetin etkileri, yaşanılan mekanlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirmede bulundu. Ayrıca afet durumunda ilk 72 saatte neler yapılacağını detaylı şekilde anlattı.



“Bu eğitimler gençlere dokunabilmek ve onları daha da bilinçlendirmek adına”

Eğitimler sonrasında mikrofon uzattığımız gençlerden 4 yıldır Gençlik Merkezi’nde görev yapan gençlik lideri Kübra Günoğlu, şunları kaydetti:
“Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bizlerden yapmasını istediği eğitimler var. Gençlere dokunabilmek ve onları daha da bilinçlendirmek adına. Bugün üniversite öğrencilerimize ilkyardım eğitimi verdik. Şimdi afet eğitimi veriyoruz. Herhangi bir afet durumunda ilk 72 saatte neler yapacaklarını öğreniyorlar eğitimlerde.”



“Bilinçli bireyler olarak eğitimlerimize devam ediyoruz”

Bir başka Gençlik Merkezi gönüllüsü Nida Kılıç ise şöyle konuştu:
“Her türlü doğa olayları, deprem, sel, yangınlar gibi durumlar için eğitimler alıyoruz. Eğitimlerin yararlı olduğunu düşünüyorum. Daha sonra bizi olası durumlarda takviye ekip olarak çağıracaklarını söylediler. Bilinçli bireyler olarak eğitimlerimize devam ediyoruz.”



“Bu eğitimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz”

Son olarak Ankaralı olduğunu söyleyen üniversite 1.sınıf öğrencisi Muhammed Sefa Ulusoy, şu ifadelere yer verdi:
“Gençlik Merkezi gönüllüsüyüm aynı zamanda burada bağlama hocasıyım. Öğlen 13.30’de ilk yardım eğitimimizi aldık. Şu anda da AFAD eğitimimizi aldık. Bu eğitimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Burada aldığımız ilk yardım eğitimi ile yolda bir kazaya rastlasak müdahale edebileceğiz. Vatandaşlarımıza yardımcı olacağımızı düşünüyoruz. Afetler konusunda da her türlü eğitimimizi alıyoruz.”



HABER: Ö. YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ