Düzce Belediyesi ve Rotary Kulüp’ün katkılarıyla, Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu Gitar topluluğu ve korosu ile Melamoni Oda Orkestrası’nın katılımı ile düzenlenen konser programında geçtiğimiz yıl Bursa’da geçirdiği telesiyej kazasında hayatını kaybeden Meral Işık da anıldı. Genç kızın anısına kardeşi türkü söylerken salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Konsere dinleyici olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu gitar topluluğu ve korosu konser programında performansları ile göz  doldurdu.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Bursa’da yaşanan ve Telesiyejin makarasının boşalarak kayaların üstüne düşmesi sonucu hayatını kaybeden, aynı zamanda Rıza Malatyalı İlköğretim Okulu Gitar topluluğu’nun bir üyesi olan Meral Işık’ın anılması sırasında salonda hüzünlü anlar yaşandı.

Meral Işık’ın kardeşi Murat Işık, kardeşinin anısına türkü söylerken, salonda bulunan perdeye Meral Işık’ın görüntüsü yansıtıldı. Türkü söylenirken salonda bulunan izleyicilerin büyük bölümü gözyaşlarına hakim olamadı.

Değişik okulların Müzik öğretmenlerinden oluşan, ve giderek Düzcelilerin daha çok ilgisini çeken Melamoni Oda Orkestrası da performansları ile salondaki izleyicileri büyülerken, programlarının sonunda izleyicilerden yoğun alkış aldılar.