28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal, Şube Müdürleri Cihan Metin, İsmail Dursun, Hakan Sarıbacak ve Arama Kurtarma Şefi Zeki Gürsoy Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleriyle ilgili AFAD Müdürü Ali Kartal tarafından Vali Fidan'a bilgiler aktarıldı. Haftanın önemine binaen afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dair mesajlar konuşmalara yansıdı.

Vali Fidan ziyaretteki konuşmasında, deprem bilincinin gelişmesine vurgu yaptı. Mart ayının ilk haftasında Deprem Haftası'nın 28 Şubat'ta ise Sivil Savunma Günü'nün kutlandığını anımsatarak, "Deprem hazırlıkları deyince aklımıza önce İl  Afet ve Acil Durum Müdürlüğü geliyor. Bu hazırlıkları koordine eden, sadece deprem de değil, bütün afetlere ilişkin hazırlık süreçlerinin tamamlanmasına katkı sunuyor." dedi.

Geleceğe daha iyi hazırlanmak büyük önem taşıyor

Ardından sözü 1999 yılında Düzce'yi iki kez yıkıma uğratan depremlere getiren Vali Ali Fidan,şöyle konuştu: "Düzce 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerini yaşamış, bu depremlerde birçok insanı hayatını kaybetmiş ve birçok vatandaşımız yaralanmıştır. Bu vesile ile hayatını kaybedenlere tekrardan  Allah rahmet dilerim. Bu yönüyle bakıldığında Düzce’de afetlere depremlere hazırlıklı olmak daha da büyük önem taşıyor. Deprem öldürmez bina öldürür, ihmal öldürür bunları biliyoruz. Bunun için bu günlerden ders çıkararak geleceğe daha iyi hazırlıklı olmak daha iyi hazırlanmak, bunu gerçekleştirmek, gerek planlar anlamında, araç gereç anlamında, personel anlamında gerekse ilgili kurumların koordinasyonu anlamında büyük önem taşıyor."

17 Ağustos'tan gerekli dersleri çıkarıldı

Afet durumlarında en önemli unsurun hazırlıklı olmak olduğuna dikkati çeken Vali Fidan, sözlerini şöyle tamamladı "Tabii ki afetlerde en önemli şey bu ilk anın şokunu çabucak atlatıp ilgili kurumların hızlı bir şekilde tepki vermesi, görevlerini gerektiği şekilde aksatmadan yapması, bunların tatbikatlarla, planlarla, yapılacak eğitimlerle bunlara hazırlıklı olmak lazım. 17 Ağustos'ta ülke olarak gerekli dersleri çıkararak gerek idari yapılanmada, gerek mevzuatımızda, gerek personel istihdamında önemli değişiklikler yapıldı. Bu yönüyle bize düşen Düzce olarak bu mevzuatı ilimize tatbikinde bu planların hazırlanmasında eğitimlerin yapılmasında en iyi şekilde en uygun şekilde en hızlı şekilde tepki verecek eğitim hazırlıkları yapmak bu yönde de arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah tekrar afetler yaşamayız. Ümit ediyoruz ki ilimizde bölgemizde ülkemizde afetler olmaz. Ama biliyoruz ki afetler oluyor, olacaktır da. Önemli olan bunlara hazırlıklı olmaktır. Bu yöndeki çalışmalarımız inşallah bir gayretle devam edecektir. Burada tabi AFAD İl Müdürlüğüne düşen görevde hem kendisi kurum olarak hem ilgili diğer kurumları belediyeleri diğer ilgili idareleri burada hazırlamak hazır tutmaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum, bu vesileyle teşekkür ediyorum. ” 

HABER;C.ÜSTÜNER