Gezi Parkı protestoları sırasında ekmek almaya giderken başına gelen biber gazı fişeği nedeniyle ağır yaralanan ve 269 gün komada yaşam savaşı veren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümü tüm Türkiye’de üzüntü ile karşılandı. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Düzce’de de bugün protesto yürüyüşü yapıldı. 15 yaşındaki Berkin için Fikir kulüpleri Federasyonu belediye önünden anıtpark’a kadar yürüdü.

 

 

Yakalarında hayatını kaybeden Berkin’in fotoğrafını takan yürüyüşçüler, “berkinim hoşçakal“ ben lafa değil, cinayete bakarım“ şeklinde dikkat çekici dövizler taşıdı.

„Hepimiz Berkiniz, öldürmekle bitmeyiz“ „katil var“, „hırsız var“ sloganları atan yürüyüşçüler için emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

 



Polis denetiminde devam eden yürüyüş sırasında yoldan geçen ve yürüyüşe destek veren bir kadın ile yürüyüşü izleyen bir vatandaş arasında gerginlik yaşandı.

Vatandaşın biri bağırarak "bu ülkede 70 milyon insan var, bu ülkenin neden huzurunu bozuyorsunuz, düne kadar bu ülkede günde 15 tane şehit veriyorduk hiç sesinizi çıkardınız mı, bir taneneniz ayaklanmadı" dedi.

 


Kadının konuşmasına izin vermeden bağırmaya devam eden adamı çevredekiler ve polisler uzaklaştırdı. Yürüyüş İstanbul Caddesinden Spor sokağa ardından da polis gözetiminde anıtpark’a kadar devam etti.

 



Anıt Parkta toplanan Fikir kulüpleri Federasyonu üyeleri adına açıklama yapan Erkin Gül, Bir annenin daha evladını AKP'nin halk düşmanlığına ve faşizmine kurban verdiğini iddia etti.

 


Gül, "Akp'nin insan hayatı ve kanlarla beslendiğini çok iyi biliyoruz.Ve bunlar yetmiyormuş gibi katil Akp Berkin için anma yapan halka saldırmaya, darp etmeye yaralamaya ve hatta öldürmeye teşebbüs etmiştir. Katil devletin kolluk kuvvetleri tarafından dün 15 yaşında bir gencimiz daha gaz fişeğiyle yaralandı , kadınlarımız Tomaların altında ezildi.Berkinimizin olduğu resimler polislerin ayaklarının altında ezildi. Akp kanlı ve kirli yüzünü göstermekte yine geri kalmadı. Ben lafa değil icraate bakarım diyen hükümet 9 ay boyunca tüm kirli icraatlarını gösterdi. Gençlerimizi ve çocuklarımızı öldürdü bir çoğumuzu yaraladı hepimizin geleceğini elinden almaya kalktı"dedi.

Açıklamanın ardından gezi parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz , Ethem Sarısülük ,Mehmet Ayvalıtaş ,Abdullah Cömert,Medeni Yıldırım ,Ahmet Atakan ,Hasan Ferit Gedik ,Berkin Elvan’ın isimleri okundu ve oturma eylemi yapıldı.