Düzce bu sabaha karla uyandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, Düzce’ye kar, akşam saatlerine doğru geldi. Geçtiğimiz ocak ayında son otuz yılın yağış rekorunun gerçekleştiği Düzce’de Merkezde ve köylerde ulaşım "durma " noktasına gelmiş, eğitime ara verilmiş, hatta "acil olmadığı” sürece evden çıkılmaması uyarısı yapılmıştı.

Düzce’de kar yağışı akşam saatlerinden itibaren yeniden etkili olmaya başladı. Şehirde gece başlayan kar yağışı sabah kenti beyaza bürüdü. Kar nedeniyle ulaşımda olumsuzluklar da yaşanmaya başladı. Düzce’de özellikle karın en yoğun yaşandığı D-100 Karayolu Bolu Dağı ve D-655 Karayolu Bakacak mevkiinde trafik ekipleri ve karayolları ekipleri yolun ulaşımını sağlamak için tedbirler aldı.

Öte yandan Sabah saatlerinde Valilikten çığ uyarısı geldi. Batı Karadeniz’in iç kesimlerindeki mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar yağışı nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelecek olumsuzluklara karşı ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi. 


Haber;S.KAŞKIR