TRT 1 Ekranlarında yayınlanan ve Nuray Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu “Gezelim Görelim” Programında  Düzce tanıtıldı.

 

Programda Akçakoca’nın Aktaş Köyünün yanı sıra Dokuz değirmen köyü, Melen çayı, Kardüz Yaylası olmak üzere Düzce’nin bütün doğal güzellikleri de ekrana geldi.

 

Dokuzdeğirmen Köyündeki Rafting ten de bahsedilen programda konuşan Vali Bülent Kılınç geçmiş dönemlerde görev yapan herkese teşekkür ettikten sonra Nuray Yılmaz’ın sorusu üzerine Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile birlikte rafting yaptıklarını ve Melen çayına bu denemelerinde düştüklerini belirterek, test ettiklerini 1 dakika içerisinde sudan kurtarıldıklarını ifade ederek, herkesin gönül rahatlığınca buraya gelip rafting yapabileceklerini söyledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Keleş Rafting sporunun gelişmesi için uğraştıklarını belirterek bu amaçla rafting spor klübü kurduklarını varış noktasından bitiş noktasına kadar gerekli tüm hizmetleri verdiklerinden bahsederek herkesi buraya bu sporu yapmaya davet etti.

 

İl Kültür Müdürü Özcan Budak Kardüz Yaylasının yol ve elektrik gibi alt yapı eksikliğinden bahsederek, bu sorunların halledildiği zaman Turizminde hararetleneceğini belirtti. Aynı zamanda İstanbul’a giden melen çayından da bahseden Budak, İstanbullulara seslenerek Kardüz yaylasında Haziran 15’ine kadar kar olduğunu, doğal güzelliklerinin yanı sıra rafting parkurun unda görülmeye değer olduğunu ifade etti.

 

Programın çekimlerinin büyük bölümünün yapıldığı Aktaş köyü sakinleri de program için tüm hünerlerini de ortaya koydu, özellikle hanımlar birbirinden lezzetli yöresel Karadeniz yemekleri hazırlarken, Etli Pilav ve Karalahana Sarmasını iki erkeğin yapması ilginç görüntülere sahne oldu.