Akçakoca’nın genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla oluşturulan İlçe Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı, Kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.

Kaymakam Aykut Pekmez başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Grup Başkanı, Oda ve İşletme temsilcileri ve Toplum Destekli Polis Memuru katıldı.

Trafikte uyulması gereken kurallara uyulmadığında karşılaşılan kötü sonuçları anlatan kısa film gösterimiyle başlayan toplantıda İlçedeki genel sorunlar görüşüldü.

İnternet kafelerin denetlenmesi sırasında kafe sahiplerinin denetim sırasında birbirini uyarması sonucu verim alınamadığını tespit eden kurul, kaynaklanan sorunların giderilmesi için kafelerin sürekli olarak farklı zamanlarda denetlenmesi kararını aldı. Okullara yakın büfelerde 18 yaşından küçüklere tekel ürünlerinin satışına engel olmak için gerekli tedbirlerin alınmasını görüşen kurul, okul giriş-çıkışlarının kontrol edilmesi, oluşabilecek sorunların giderilebilmesi için bazı sorunlu bölgelere kamera sistemi kurulması, mevcut mobese sisteminde oluşabilmesi muhtemel sorunların hemen giderilmesi konularında kararlar aldı.

Haber; H. İŞCAN