AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 18 Aralık Göçmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin yaptığı mesajda; “ Türkiye her zaman göç yolları üzerinde olmuş bir ülkedir. Avrupa ile Ortadoğu’yu birbirine bağlayan yegane ülke olmamızdan dolayı sadece son yıllarda yaşanan göç dalgaları bugünümüze özgü bir durum olmadığını belirtmek isterim. Yüzyıllardır, dünyanın farklı noktalarından gelen göçmenler ya ülkemizde kalmışlar ya da Türkiye güzergâhını kullanmışlardır. Özellikle AK Parti döneminde dünyanın her bölgesindeki mazlum ve yardıma muhtaç kardeşlerimizin, insanların yanında olduk. Myanmar’dan Somali’ye, Suriye’den Irak’a kadar çok geniş bir coğrafyada göçmen kardeşlerimizi kardeşlerimiz olarak gördük ve onların dertleriyle dertlendik. Son yıllarda Suriye’de Esed katliamından kaçmak zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimize de kucak açtık. Biz hem dinimiz gereği hem de vicdanımız gereği her zaman mazlumun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Ekonomik olarak güçlü olmamız ve siyasi istikrarın sağlanması ile özellikle Ortadoğu’da cazibe merkezi haline gelen Türkiye’nin çok kültürlü yapısı ve herkesin eşit ve saygı çerçevesi içinde yaşaması ülkemize olan göçün ana unsurlarını oluşturmaktadır. Buna binayen AK Parti hükümetleri olarak Göçler İradesi Müdürlüğünü kurarak göçmenlerin sorunları ve sıkıntılarını da gidermeye gayret gösteriyoruz.

Özellikle iç savaşlardan ve katliamlardan kaçarak ülkemize gelen göçmenlere her zaman kucak açarak, Dünyaya örnek ülke olma yolunda ilerleyeceğimizi hatırlatarak Göçmenler Gününde herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadelerinde bulundu.