"Çakırlar İlköğretim Okulu 11. Uçurtma Şenliği" yapıldı. Çakırlar merasında düzenlenen Şenliğe, okul yetkililerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

 

 


Şenliğe birbirinden renkli uçurtmalarla katılan vatandaşlar, uçurtma uçurmanın keyfini doyasıya yaşadı.
Uçurtmaların gökyüzüne salınması ile birlikte gökyüzü adeta renk cümbüşüne döndü. Her renk uçurtmanın yer aldığı gökyüzü seyredenlerin büyük beğenisini topladı.

 


Soma’daki maden faciasında ölen 301 işçi de uçurtmalara yansıyanlar arasındaydı.

 

 


Renkli görüntülere sahne olan festivalde yarışma da düzenlendi. Renk, işçilik, denge, çıta ve uçurtma örtüsünün sağlamlığı, açı ve uçuş yüksekliği gibi özelliklerin ele alındığı yarışmada öğrenciler mücadele etti. Yine öğrencilerin tüm yıl yaptığı çalışmalarda şenlik de sergilendi.

 

 


Geleneksel hale dönüşen uçurma şenliğine katılan milli eğitim müdürü Ahmet Yurtman, öğrencilerle uçurtma uçurmanın keyfini yaşadı. Çocukluk günlerine dönen Yurtman şenlik hakkında şunları söyledi:

 

 


“Şehrin stresini atıyor, çocukluk günlerine dönüyoruz. İnşallah hep devam eder. öğrencilerin sadece ders çalışarak yada bilgisayar başında eğitimlerini sürdüremez, sağlıklı gelişemez. Dersin dışında doğa ile buluşmaları son derece önemli. Zaten bakanlığımızda sadece uçurtma değil, diğer oyunlarında oynanmasını tavsiye ediyor. Teknoloji çocuklarımızı bağımlı hale getiriyor. Bu açıdan bu tür etkinlikler çok önemli. Gelecek yıl tüm okulları içine alan bir etkinlik haline getirmeyi hedefliyoruz.”

 

 

Haber;S.Kaşkır