Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hüküm ve tasarrufu altındaki göl ve göletlerde balıklandırma çalışmaları başladı. Bu kapsamda, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilerek Düzce’ye getirilen yavru sazan balıklar İlimizdeki göletlere bırakıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Işıktaş ve Su Ürünleri Mühendisleri ile şube müdürlerinden oluşan heyet 2012 yılı balıklandırma faaliyeti çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde üretilerek İlimize getirilen yavru sazan balıklarını İlimizdeki göletlere bıraktılar.
 Düzce’deki göletlerden Topuk Göletine 20 bin, Kurugöl’e 10 bin, Torkul’a 10 bin ve Çamlıpınar göletine 10 bin adet olmak üzere toplam 50 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.
 İl Müdürü Harun Kabaoğlu, yapılan çalışmalarla göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının gölden istifade etmesi hedeflendiğini söylerken, su ürünleri avcılığı yapan kişilerin boy ve zaman yasaklarına uyarak avcılık yapmaları gerektiğini belirtti.

 

Haber; H. İŞCAN