Gölyaka'da uzun süredir vatandaşların gündeminde olan doğalgaz konusunda açıklama yapan Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, doğalgazın getirilmesi için taleplerini ilettiklerini kısa sürede lisansa dahil olacağını belirtti.

Hiçbir yaramazlık yok

Çelik, "Doğalgazla ilgili müracaatımız vardı. Bize AKSA yetkilileri daha önce söz vermişlerdi. Ancak ilçemizde sanayi kuruluşları olmaması nedeniyle çok karlı bulunmadığından ertelendi. Konuyu bizzat başbakanımıza ilettim. Başbakanımızın Aksa'ya yazdığı yazının cevabı geldi. O yazıda ileri tarihte yapılacaktır denmişti. Bu ileri tarihin süresi belli olmadığından biz tekrar enerji bakanımızla görüştük. Son olarak AKSA enerji piyasası düzenleme kuruluna Gölyaka'nın lisansa dahil olması için gerekli fizibilite çalışmalarını ve 2013-2014 yılında Gölyaka'ya doğalgazın getirilmesi konusundaki taleplerini ilettiler. Biz de takibini yaptık. Enerji piyasası düzenleme kurulu başkanı ile görüştük. Kısa sürede lisansa dahil olacak. Daha sonra da yatırım işlemlerine başlanacak. Hiçbir yaramazlık yok."dedi.

Çelik, Heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Gölyaka Bağlantı yolunda , heyelan değil, yarıklardan düşen taşların tehlike yarattığını bununda çekilecek tellerle önleneceğini söyledi.

Çelik ayrıca 30 km.'lik ana isahale hattı ile 10 mahallenin şehir içi şebekesini yenileceklerini dile getirdi.

Bin tonluk depe yaptıracaklarını ifade eden Çelik, " şeir içinde tek vana mevcuttu. Bi yerde su arızası olduğunda tüm ilçenin suyu kesiliyordu. Bütün mahallelerin ayrı vanası olacak. Bir yerde su patladığında tüm mahallerde su keisilmeyecek. Şehir içindeki su kesintileri de önlenmiş olacak." diye konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR