16 yıl önce Kadırga Şenlikleri olarak başlayan daha sonra depremler nedeniyle iki yıl ertelenen ve kapsamı genişletilerek devam ettirilen geleneksel Gölyaka Kültür Festivali, Gölyaka Kültür Park'ta yapıldı. Düzenlenen programa Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, ilçe mülki amirleri, davetliler ve başta Gölyaka olmak ilçe dışından gelen misafirleri katıldı.

Kültür Park alanının büyük oluşu ve her türlü organizasyona müsait olması nedeniyle binlerce vatandaş ağaçların altında bir yandan piknik yaptı, bir yandan eğlendi. Bu insan yoğunluğunu değerlendirmek isteyenler içinde büyük bir imkan olması nedeniyle stantlar kuruldu, sergiler açıldı ev her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir festival alanı oluştu. Rengarenk görüntülerin oluştuğu Kültür Park'ta herkes ağaç gölgelerinde dinlendi, gençler kıvrak oyun havaları eşliğinde oynadı.
“Çocuklar Duymasın” isimli televizyon dizisinin 'fıs fıs İsmail'i olarak bilinen Süleyman Yağcı'nın sunuculuğunu yaptığı programda Cimilli İbo söylediği karadeniz şarkıları ile alanı dolduran vatandaşları kendinden geçirdi.

Kemençenin sesi eşliğinde horon oynayan vatandaşlar aynı zamanda şarkılara da eşlik etti. Cimilli İbo’nun ardından sahneye Cemile çıktı. Cemile söylediği parçalarla park alanını dolduranları gönüllerince eğlendirdi.

Haber; R. BAL