Gölyaka Kaymakamlığı ve Gölyaka Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Gölyaka Kültür ve Turizm Festivali, Gölyaka Kültür Parkı’nda yapıldı.
Kültür Park alanının her türlü organizasyona müsait olması nedeniyle birçok vatandaş ağaçların altında bir yandan piknik yaptı, bir yandan eğlendi. Bu insan yoğunluğunu değerlendirmek isteyenler tarafından stantlar kuruldu, sergiler açıldı ev her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir festival alanı oluştu.
Rengarenk görüntülerin oluştuğu Kültür Park'ta herkes ağaç gölgelerinde dinlendi, gençler kıvrak oyun havaları eşliğinde oynadı.
Sunuculuğunu Işıl Deniz’in yaptığı festivalde yerel sanatçılar Hayri Yaşar Karagülle, Meryem Akyüz, Hüseyin Aydın, Gizem Kara ve İsmail Güler katılarak izleyenlere müzik ziyafeti sundu. Festşvele gelenler sanatçıların performanslarını cep telefonlarına kaydederken, 7’den 70’e herkes saatlerce horon tepti.
Kafkas ve Horon oyun ekiplerinin renk kattığı festival hakkında konuşan Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, yöresel kültürün yaşatılması, yardımlaşma, dayanışma, milli gelenek ve göreneklerin yaygınlaştırılmasını amaçladıkları festivale gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivale İstanbul, Ankara gibi iller başta olmak üzere çevre illerden birçok vatandaş geldi. 

Haber;S.KAŞKIR