Gölyaka ilçesinde 21. Geleneksel Gölyaka Kültür ve Turizm Festivali düzenlendi. Gölyaka Kültür Parkı'nda Gölyaka Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen festivalde mahalli sanatçılar konser verdi, farklı yörelerden halk oyunları gösterileri sunuldu. Festivale İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda katılım oldu. Saat 12.00’da başlayan festivale İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, bazı ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Yönetiminden temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.




Çocuk ve yetişkinlerin yer aldığı festivalde piknikçilerin yoğunluğu gözden kaçmadı. Pazar gününü değerlendirmek isteyen aileler çocuklarıyla birlikte hem güzel vakit geçirdi hem de güneşli havanın tadını çıkardı. Çocuklar kendileri için hazırlanan havuzda doyasıya eğlendi.






“İnsan burada barış ve huzur içerisinde sevgiyle beraber yaşıyor”
Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, Gölyaka’nın turizm açısından önemli bir bölge olduğunu vurguladı.

Keleş, “Biraz önce belediye başkanımız az önce bir şeyi vurguladı. Gölyaka tam bir Türkiye mozaiği. Her milletten, her kültürden insan burada barış ve huzur içerisinde sevgiyle beraber yaşıyor. Bu çok önemli bir şey. Festivalimizin diğer temalarından birisi de turizm. Turizm denilince de genelde Düzce’miz özelde Gölyaka’mız turizmin her türlüsünü her çeşidinin çok kolaylıkla yapıldığı bir yer. Kardüz Yaylamız, Güzeldere Şelalemiz, Efteni Gölümüz, içinde bulunduğumuz eski adıyla Kültür Park yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Parkımız Gölyaka’mızın en güzel turistik yerlerinden bir tanesi. Turizm bizim açımızdan bir bölgenin bir şehrin, bir beldenin kalkınmasındaki en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

15 Temmuz Şehitler Parkı oldu
Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ise Gölyaka’da bulunan Kültür Parkı’n adının neden 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştiğini anlattı.

Akbulut: “Hepimiz burada bir millet olmuşuz. Hani Reis diyor ya, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak. İşte böyle bir şey. Bugün burada eğleneceğiz. Kültür Park’ın adını 15 Temmuz Şehitler Parkı diye değiştirdik. Rahat yaşayalım, geleceğimize sahip çıkalım, demokrasimize sahip çıkalım diye insanlar canından oldu. Bu vatanın her karış toprağı kanla sulandı. 250 şehidimiz var 2 bin 500’e yakın gazimiz var. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de Allah’tan uzun bir ömür ve sağlık diliyoruz. Onun için buranın adını da 15 Temmuz Şehitler Parkı diye değiştirdik.” İfadelerinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ