Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla ilçeler sessizliğini bozuyor. Bir çok ilçede aday adayları ortaya çıkarken, Düzce'nin en büyük ilçelerinden biri olan Gölyaka'da, 10' a yakın Ak Parti aday adayının olmasının parti içinde bir çekişme yaratacağa benziyor.

İki dönemdir AK Parti'nin kalesi olarak görülen Gölyaka'da mevcut Belediye Başkanı Nihat Çelik'in aday olmayacağını açıklaması üzerine, ilçede aday bolluğu yaşanıyor. İlçede halk arasında konuşulan adayların bazı kesimlerde takdir gören ve isim yapmış adaylar olması ise dikkat çekiyor.

İlçenin belli bölgelerinde açılan pankartlar, dağıtılan el broşürleri ya da düzenlenen piknikler sayesinde hem halka hem de parti içinde destek toplamak isteyen aday adayları adeta birbirleriyle yarışıyor.

HALKIN ADAYLARDAN İSTEĞİ

Halka göre Belediye Başkanlığı için aday olanların Gölyaka'nın sorunlarını çok iyi bilmesi ve yetkilerini sonuna kadar kullanabilecek kabiliyette birilerinin geçmesi gerektiğini savunuyor. Turizm açısından önem teşkil eden bir çok alanı içinde barındıran Gölyaka'da başkanlık koltuğuna oturacak olan ismin ilçeyi özellikle turizm alanında kalkındırması isteniyor.

Kardüz Yaylası'nda yapılması planlanan kayak merkezi, Eftenia Otel'in atıl halden kurtulması, Etfeni Gölü ve etrafının turizme uygun hale getirilmesi isteklerin başında geliyor.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla hız kazanan aday adaylık yarışı hangi vaadlerle sürüp hangi vaadlerle tamamlanacağını ise zaman gösterecek.

 

Haber: G. KARDUZ