Gölyaka Anadolu Lisesi Öğrencileri bugün Gölyaka’nın Kuyudüzü Mahallesinde ki merada bir ilki gerçekleştirdi. Öğrenciler merada ders işledi. Gönüllerince eğlenen öğrenciler, mahallenin tarihi hakkında da bilgiler aldı. Merada toplanan öğrenciler, kendilerine gözlemeler yapan mahalle halkı ile birlikte yemek yedi.

 

Anadolu Lisesi Sosyoloji öğretmeni Yadigar Aluş, öğrencilerin kendi değerlerini yerinde öğrenmeleri için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Aluş, “Kendi değerlerini öğrensinler, bunun yanında doğal kaynaklarımız var onlarında farkına varılsın istiyoruz, yeni kuşaklarda bir farkındalık bir bilinçlenme yaratmak istedik. “ dedi.

Kuyudüzü mahalle halkından Abdullah Şahin ise öğrencileri merayı tanımaları ve korumaları için getirdiklerini söyleyerek, meranın markalaşmasını istediklerini dile getirdi.

Şahin, “Burada ki çok değerli bitki örtüsüne sahiplenmeleri korumaları amaçlı getirdik. Önümüzde ki yıllarda daha da genişletilerek bölgesel olacak, daha da ilerisinde inşallah ülke çapında, buranın markalaşması için ileride sonuçlarını alacağımızı umut ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Öğrenciler ise etkinlikten çok memnun olduklarını söyleyerek, merada bulunan çöpleri temizleyeceklerini ifade ettiler.

Mahalle halkının hazırladığı yemek yendikten sonra mahalle sakinleri öğrencilere meranın tarihiyle ilgili bilgiler sundu.
Öğrenciler merada gönüllerince oyunlar oynadı, yemek yedi, dans etti ve en sonunda çevrede bulunan çöpleri toplayarak okullarına geri döndü. 


Haber: S. YANAR