1995-1997 yılları arasında Kaymakam olarak görev yaptığı Düzce'nin Gölyaka ilçesine gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk,Düzce Valisi Ali Fidan'la birlikte geldiği Gölyaka'da    "en güzel sermayemiz, ayrıldığımız yerlerdeki dostluklar" diyerek biraz nostaljik biraz da duygusal tespitte bulunarak hem hasret giderdi hem önemli mesajlar verdi.

 

Gölyaka'da Kaymakam Murat Şener, Belediye Başkanı Bekir Akbulut başta olmak üzere Bakan Yardımcısı Öztürk'ün Kaymakam olduğu dönemde Belediye Başkanı olan Nihat Çelik tarafından karşılanan İçişleri Bakan Yardımcısı  Sebahattin Öztürk,  ilçeden ayrıldığı günden bu yana  Gölyaka'da ve Düzce'de önemli değişikliklerin olduğu gördüğünü belirterek güzel hatıralarla ayrıldığı Gölyaka'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

SERMAYEMİZ DOSTLUKLAR

Düzce'de Gölyaka Kaymakamı olarak 2 yıl görev yaptığını hatırlatan İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, buradan güzel hatıralarla ayrıldığını belirtti ve :"Bugünü fırsat bilerek geldim. Depremden sonra binalarda hasar meydana geldi ve yenileri yapıldı ama Gölyaka büyüdü. O zamana göre çok daha güzel ve kendine yeten bir ilçe oldu. Benim için en güzeli, bıraktığım insanları tekrar bulmak fırsatı oldu. En güzel sermayemiz, ayrıldığımız yerlerdeki dostluklar.  Her şeyi hatırlıyorum, hiç birşeyi unutmadık." dedi.

 

YENİ YILI DA KUTLADI

Gölyaka'nın karlı caddelerinde bir müddet gezen İçişleri Bakan yardımcısı Öztürk, özellikle dönemin Belediye Başkanı Nihat Çelik'ten gelişmeler hakkında bilgiler aldığı gibi dönemin muhtar ve bürokratlarının da hayatta olup olmadığını sordu.

 

Öncü Haber'e açıklamalarda bulunan Öztürk, yeni yılın bu ilk gününde Gölyaka'da güzel insanlarla yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yşaşadığını belirterek halkın yeni yılını kutladı.Düzce'nin coğrafi olarak ve turizm alanları olarak gözde bir il olduğunu kaydeden Öztürk:"Düzce’ye deprem büyük hasar verdi ama kendi kendini toparladı. İstanbul’a yakın olmanın coğrafik güzellik avantajını kullandı. Düzce, büyüdü, güzelleşti.  Büyük şehirlere yakın olmak başlı başına bir avantajdır. Bu güzel coğrafya, bu güzel araziler bu şehrin gelişmesine imkan verecektir. Hem turizm, hem sanayi anlamında daha da güzelleşecek." dedi

           

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Gölyaka'da Kaymakam olarak görev yaptıktan sonra  Osmangazi Kaymakamı olarak atanmış ardından Niğde, Erzurum ve  Antalya valisi olarak görev yapmıştı.15 Eylül 2014  tarih ve 6780 No'lu müşterek  kararname ile İçişleri Müsteşarlığında göreve başladı. Öztürk, bir müddet İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yerine bakan olarak da atanmıştı. Sebahattin Öztürk,  Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olarak atandığı günden bu yana İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Haber;E.TAYHAN