Gölyaka belediyesinde belediye iş sendikasına bağlı işçilerle belediye arasında kasım ayında  başlayan toplu iş sözleşme görüşmeleri geçtiğimiz günlerde tüm maddeler üzerin de anlaşma sağlanarak sonuçlandı.

 

Yapılan anlaşmaya göre, işçi yevmiyelerine birinci yıl % 9 oranında zam yapılırken, ikinci yıl devlet memurlarına gelen zam yüzdelerinin yansıtılacak.  Sosyal haklarda ise işçiler, birinci yıl % 10 oranında, ikinci yıl ise devlet memurlarına gelen zam kadar artış alacaklar.

 

Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, anlaşmanın her iki tarafın da hoşnut olacağı  bir şekilde sonuçlanmasından mutlu olduğunu ifade ederken, Gölyaka Belediyesi’nin sadece çalışanlarına maaş veren bir belediye değil, aynı zamanda Gölyaka halkına karşı sorumluluklarının farkında bir belediye olduğunu ifade etti..

 

Belediye İş Şube Başkanı Nihat Bayram ise,  yapılan toplu iş sözleşmesinin mutlu sona ulaşmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, toplu iş sözleşmesinin İşçiler, belediye ve sendikaya hayırlı olmasını diledi.