Gölyaka halkı, yıllardır "kangren" haline gelen Efteni Kaplıcasının geleceğini merakla bekliyor. Kaplıcanın ününün ili aştığını dile getiren vatandaşlar, yatırım amaçlı inşa edilen tesisin çürümeye terk edilmesinin faturasının Gölyaka'nın tümünü etkilediğini dile getirdiler..

Bir firma tarafından "Efteniya Otel" adıyla inşa edilen yatırımın borç yüzünden iflasa kadar varan sonucun ilçede "maddi ve manevi bir çöküşe" neden olduğunu vurgulayan vatandaşlar, Efteni Kaplıcasının eski ihtişamına yeniden kavuşturulması için yetkililerin bir an evvel harekete geçmesini istediler:

Efteni Kaplıca suyunun ve kaplıca suyundan esinlenerek kurulan tesisin çürümeye terk edilmesinin  ağır faturasını bölge halkının çektiğini dile getiren vatandaşlar, yetkili bürokratların, siyasilerin ve  etkili Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konunun çözümü ve yeniden ihyası için bir an evvel harekete geçmesini istediler.   

Efteniya Thermal Resort Hotel adıyla inşa edilen yatırım; yatırımcı firmanın ekonomik darboğaza girmesi üzerine bir müddet işletmeye açılmasına rağmen haciz işlemleri üzerine işletmeye kapanmıştı. Yatırımın işlerlik kazanması için dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlık yetkilileriyle birlikte incelemiş tesisin yeniden kazandırılması veya en azından şehit ve gazi yakınları için sosyal bir tesis haline dönüştürülmesi fikri üzerinde durulmuştu.

 Konu Bakan Şahin'in bakanlığı bırakmasının ardından bir daha hiç ne konuşuldu ne de tartışıldı. Gölyaka başta olmak üzere tüm Düzce halkı ve turizmciler yatırımın ne zaman çalışabilir hale getirileceği günü merakla bekliyor.    

Haber;E.TAYHAN