Gölyaka, Yığılca ve Cumayeri’ndeki adliyelerinin kapatılmasını yaptığı yazılı açıklama ile eleştiren CHP Gölyaka İlçe Başkanı Cemil Şener, adliyelerin kapatılmasında halkın yaşayacağı sıkıntıları sıralarken, bu durumun devlet memurları içinde de zaman kaybına yol açacağını savundu.
 
Devletin bazı hizmetleri yaparken gelir getirisine bakmaması gerektiğini savunan Şener, “Her şey para ile ölçülmez. Türk Hava Yolları (THY) 2011 yılı 1.çeyrek dönemde 332 milyon lira zarar etmiş, THY’yi kapattık mı?Yangın az oluyor diye itfaiye kapatılır mı? Fakat adli vaka az oluyor, dosya sayısı az diye Gölyaka adliyesi kapatılıyor. Gölyakalılar az suç işliyor diye bir nevi cezalandırılmış olmuyor mu? Gölyaka ilçe oldu ama hükümet içini boşaltmaya başladı galiba. Önce TEK gitti. Şimdi adliye. Sırada hangi daire var? Tapu mu, Nüfus mu, Kaymakamlık mı?”diye konuştu.
 
Düzce’ye Taşınınca Kara Mı Geçecek?
 

Gölyaka Adliyesi Düzce’ye Taşınınca Kara Mı Geçecek? Diye soran Şener, “Gölyaka adliyesi hükümet binasının zemin katında faaliyet gösteriyor ve kira vermiyordu. Olsa olsa yakıt ve aydınlatma gideri vardı. Adliyeyi buradan kovunca bu kat boş mu duracak? Yine bir devlet hizmetinde kullanılacak ve aynı giderleri olacak. Buradan da bir kar yok.  Ya bu kapatmanın anlaşılır bir izahı olmalı, Ya da bu yanlıştan dönülmeli.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR