Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu Danışmanı ve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir, Gölyaka Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı İsmail Kardüz, Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Gönüllü Üyesi Dilek Şen, davetli misafirler, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu Başkanı Ahizer Özbek, Topluluğun kurulmasında Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğretim üyeleri ve öğrenci arkadaşlarından büyük destek gördüklerini söyledi. Topluluğun çalışmalarından bahseden Özbek, görme engelliler için sesli kitap okuma faaliyetleri düzenlediklerini ve toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Gölyaka Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı İsmail Kardüz, Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu'na böyle anlamlı bir programı düzenlediği için teşekkür ederek Dernek olarak memnuniyetlerini dile getirdi.

Konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye davet edilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Aşık Veysel'e ayrı bir sevgisinin olduğunu belirterek, O'nun bütün şiirlerini incelediğini ifade etti. Pir Sultan Abdalların, Yunus Emrelerin geleneğinden gelen binlerce yıllık güçlü aşıklık geleneğimiz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Genç, etkinliği düzenlediği için emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında programın şiir ve müzik dinletisi bölümüne geçildi. Aşık Veysel'in birbirinden değerli eserlerinin seslendirildiği programda, okunan şiirler ve söylenen türküler katılımcılar tarafından büyük bir beğeni ile takip edildi.

Dinleyicilerin gönüllerine hitap eden program, toplu fotoğraf çekimi ile son budu.

HABER;S.KAŞKIR