Evin içinden elektrik direği, geçer mi..? Gümüşpınar Köyü’nde 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde yaşanan deprem felaketlerinin ardından kısa adı UMKOR olan Unıted Methodıst Commıttee on Relıef tarafından yaptırılan evlerin birinde aynen bu durum yaşanıyor!



UMKOR evlerinde 38 numaralı Nazmiye Tahtacıoğlu’na ait ev, görenleri hayrete düşürüyor. Çatının ortasından çıkan elektrik direği başta göz yanılması sanılıyor, biraz dikkatli bakıldığında ise fark edilen direk “pes” dedirtiyor.

Evi, İki yıl önce köy heyetinden alan Tahtacıoğlu ailesi, bu durumu bir ay sonra fark etmiş. Direğin evin yakınlarındaki bir atölyenin yüksek gerilim hattı olduğu iddia edilirken, direk evin içinde iyi kamufle edilmiş…

İnce bir levha ile kaplanan direk, dışarıdan bakıldığında evin içindeki kolon olarak görülüyor.  Evde oturan Nazmiye Tahtacıoğlu, evi nasıl aldığını şöyle anlatıyor:

“Evi aldığımda normal bir direk zannettim. Aradan bir ay geçtikten sonra fark ettim. Öğrendiğimde şok oldum. Tabi Benimde hatalarım var.”

Tahtacıoğlu, direğin kaldırılması için gerekli müracaatları yapsa da, mağdurken suçlu konuma düşüyor…

 Tahtacıoğlu, “Yetkilere gittim: “Evin içine neden aldığınız. Kapatmamanız gerekiyordu. Bu yüzden ceza alırsınız dediler.” Üzerine gidemedim. Ceza gelirse nasıl ödeyeyim. Zaten durumum olsa bu evi değil daha iyi bir evi alırdım.” dedi.



Tahtacıoğlu ailesi her gün korku içinde yaşıyor.
Dün akşamki yoğun yağmur yağışını hatırlatan Tahtacıoğlu, “Korku içindeyim dün akşam çok şiddetli bir gök gürültüsü vardı. Benim elektriklerim kesildi. Korkudan uyuyamadım. Sadece ben değil, diğer evlerde tehlikeli. Radyasyon var. Ufak bir tek kopsa diğer evlere de yansıyacak.” ifadelerini kullandı.  

Tahtacıoğlu kadar komşuları da tehlike içinde…

Hemen yan evde oturan Ayşe Çiçekoğlu, “Ne elektriğe ne yollara bakan var. Sahibi yok buranın. Bu telleri görmüyorlar mı? Hepimiz tel altındayız. Yetkililerden yardım istiyorum. Bu direk kalsın buradan. Her an bir yangın olabilir. Elektrikler sık sık gidiyor, eşyalarımız bozuluyor.” şeklinde mağduriyetlerini anlatıyor.  

UMKOR evlerinde başınızı yukarı kaldırdığınızda örümcek ağı görüntüsü çizen elektrik kabloları gözünüze çarpıyor… Maalesef UMKOR’da sorun sadece bununla sınırlı değil, unutulduklarından dert yanan konut sakinleri, siyasileri seçim dönemi değil her zaman görmek istiyor. 

Haber;S.KAŞKIR