Düzce Belediyesi Taksi Durağı Yazıhanesinde düzenlenen açılışa Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, Gece soğukta, gündüz sıcakta barınacak yeri olmayan taksici esnafını düşünerek yapılan yazıhanelerden ötürü belediye başkanına teşekkür etti. Yılmaz, “50 yılda 1 tanesini yaptığımız taksi yazıhanelerinden, başkanımız göreve geldikten sonra 2 yılda 10unu yaptı kendisine teşekkür ediyorum." dedi. 

Belediye Başkanı İsmail Bayram, taksicilerin şehrin çilesini çeken insanlar olduğunu belirterek, Düzce’de mekan sıkıntısı çeken taksicilerin 3/2’nin bu sorununa çözüm bulduklarını ifade etti.Bayram, “Belediyenin görevi şehrin öncelikli sorunlarını çözmek adına, şehrin gelişimi adına yeniliklere öncülük yapmaktır.taksici esnafımız diğer esnaflarımız yanımda farklı bir yeri olan esnaf gurubu. Çünkü taksiler şehrin tüm çilesini çeken insanlar. Gecesini gündüzünü şehrin her anını bilen insanlar. Birçok meslek gurubuna göre en çok güvenilir meslek gurubunda olmak zorunda olan insanlar. Canımızı emanet ettiğimiz insanlar. Taksicilerimizin de bu Düzce’de mekân sıkıntısı çektiğiniz biliyorduk. Yapılan duraklarla taksicilerin 3/2 sinin mekan sorunu çözmüş oluyoruz.”dedi. 

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner de taksi duraklarında emeği geçenlere teşekkür ederek taksici esnafını bol kazançlar diledi. Açılışta Yiğiner’in Belediye Başkanına ufak bir sürprizi de oldu. Yiğiner Belediye Başkanı İsmail Bayram’a maket taksi hediye etti.

Konuşmaların ardından taksi duraklarında kurulan yazıhanelerin anahtarları taksici esnafına teslim edilirken emeği geçenlere de plaket takdim edildi. Düzce İl Müftüsü Selami Emen’in dualarının ardından protokol üyeleri taksi yazıhanesinin açılışını yaptı. Kurdele kesimin ardından protokol üyeleri taksi yazıhanesini inceledi.

Haber; S. KAŞKIR