ESDER tarafından organize edilen Ahilik Haftası kutlamaları şed kuşatma töreniyle Cedidiye Camii önünde yapıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus'un konuşmasıyla başlayan törene Düzceli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Başkan Mahmut Çelikus esnaf ve sanatkarlara sahip çıkılması gerektiğini söylerek bugün bir alışverişte insanların paraları dışında bir lira fazla birşey alamadığını dile getirdi. Çelikus,"Bugün gittiğimiz bir markette yüzlerce lira alışveriş etsek fazladan birşey istediğimizde üzerimizde paramız kalmadıysa kasada çalışan kişi kalsın der ve siz yüz liradan fazla bir liralık birşey alamazsınız. Benim bakkalıma gelsen o kadar alışverişten sonra senin istemene gerek yok. O zaten yanındaki çocuğun cebine çikolatayı koyar" dedi. Başkan Çelikus bu durumun değerlerimiz olduğunu ifade ederek, bunların önemli olduğunu bugün bu değerlerin kaybedildiğini söyledi.

 

 

 

Düzce sanayi esnaflarından Hamza Yazıcı, dükkanında yanında çalıştırdığı ustasına hiçbir bedel almadan dükkanını devretmesi karşılığında yılın ahisi seçildi. Yılın Ahisi Hamza Yazıcı'ya plaketini ESDER Genel Başkanı Çelikus verdi. ESDER Düzce Şube Başkanı Mehmet Tuncer liderliğinde şed kuşatma töreni yapıldı. Şed kuşatma töreninin ardından etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara plaket verilerek onurlandırıldı.

 

 

 


Tören Cedidiye Cami önünde ahi pilavının dağıtımıyla son buldu.

 

Haber: Y. Sever                                                                                                  Fotoğraf:Y. Sever