Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce’nin çehresinde kötü bir görüntüye sebep olan unsurları temizlemeye kararlı. Özellikle sanayi çarşılarında, zaman zaman Düzce’nin ara sokaklarında da karşımıza çıkan külüstür arabalar maziye karışıyor. Yıllardır çürümeye yüz tutmuş, terk edilmiş arabalar Düzce Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından kaldırılıyor.



Hurda görüntüsüyle şehir estetiğini bozan arabalar için “kaldırın” talimatı veren Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, kısa süre içinde Düzce’nin çehresinde kötü görüntüye sebep olan unsurların tarihe karışacağını söyledi.



Kokoreççiler Taşınıyor
Düzce şehir merkezinden geçen Asar Deresi’nin kaderine terk edilmiş güney kesimini köy havasından kurtarmak için de somut adımlar atılıyor.  Bu kapsamda şehir merkezine yakışmayan bir manzara çizen derme çatma yapılarda hizmet veren kokoreççi esnafı da Düzce Belediyesi tarafından Kiremitocağı Mahallesi’nde bulunan eski otogar mevkiine yapılan yeni ünitelere taşınıyor. 



Tek tip olarak inşa edilen ve esnafın da daha sağlıklı koşullarda çalışmasını sağlayacak olan yeni ünitelere taşınma işleminin tamamlanmasının ardından Azmimilli Mahallesi Gazhane Caddesi’nde, Asar Deresi’nin kenarında görüntü kirliliğine yol açan yapılar da yine Düzce Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından kısa sürede kaldırılacak.