Zaman zaman meydana gelen iş kazalarında görülen eksikliklerin ve tedbirlerin alınmasında yetersiz kalınışın acı sonuçları birçok kez can yaktı. Bu konuda bürokratların, siyasilerin ve ilgili mercilerin topluma örnek olması yaşanabilecek olumsuzlukların sayısının azalmasında önemli derecede bir paya sahip olduğu kaçınılmaz bir gerçektir.

İşte tam bu noktada tamda bu yöndeki eylemlere örnek olabilecek bir durum yaşandı. Düzce’de göreve başladığı günden itibaren çalışma temposu ve sıcakkanlılığıyla Düzcelilerin takdirini kazanan Vali Ali Fidan bu kez küçük bir hata yaptı. Vali Ali Fidan, Konuralp Şehit Hüseyin Kıl Mahallesinde yapımı devam eden Yatılı Kur’an Kursu Ek Binasında incelemelerde bulundu. Vali Fidan’a Düzce İl Müftüsü Selami Emen de eşlik etti. Emen, yapımı devam eden inşaat içinde bulunan yemekhane, yatakhaneler ve bina planı hakkında bilgi verdi. İnceleme sırasında Vali Fidan ve beraberindeki heyetin inşaat sahasında can güvenliğinin korunmasında önemli bir yeri olan baret takmadığı dikkat çekti.

Fotoğraflarda inşaat halindeki binayı hem içerinden hem dışarıdan inceleyen Vali Fidan ve beraberindeki heyet neyse ki talihsiz bir kaza yaşamadı. Benzer bir olay Bolu’da da yaşanmış Bolu Valisi Aydın Baruş okul inşaatında yaptığı incelemede baret takarken beraberindekilerin ise baret takmadığı görülmüştü.

Haber:Y.SEVER