Beyköy 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir metal fabrikasında çalışan ve bugün grevlerinin 21. gününde olan işçilere destek ziyaretleri devam ediyor.
İşçilerin üyesi olduğu Birleşik Metal İş-Sendikası’nın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bugün grev alanına giderek, işçilere destek verdi.

Grevde bulunan işçilerden Yakup Gürler ve dünya evine gireceği eşi Esra Gürler’in düğün öncesi yaptığı ziyaret ise fabrika önünü düğün yerine döndürdü.

“Bunlar tarihi olaylardır”
Grev yapan işçilerle hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından bir açıklama yapan Serdaroğlu şöyle konuştu:

“Daha önce de bir grev yerini ziyaret eden arkadaşlarımız düğün günü grev çadırını ziyaret etmişti. Onlarla halay çekmiştik ve uğurlu gelmişti. Grevimiz bir süre sonra sona ermişti. İnşallah burada da bu hayırlı günü grevimiz açısından da hayırlı olur, grevimizi de bir an önce bitirir, işverenden isteğimizi almış oluruz. 20 gün önce biz greve çıktık. Arkadaşlarımız günlerdir onurlu bir şekilde Düzce’de hak nasıl alınır göstermeye çalışıyorlar. Bunlar tarihi olaylardır, çocuklarımıza anlatacağımız olaylardır. İnşallah bunu da başarıya, istekleri çerçevesinde bitiririz.”

Serdaroğlu, konuşmasının ardından genç çifte altın hediye etti.



“Mutlu günümüzü onlarla paylaşmak istedik”
Grev yapan işçilerden Yakup Gürler ise duygularını, “Grevimiz devam ediyordu. Destek vermek için geldik. Bu mutlu günümüzde onlarla paylaşmak istedik.” şeklinde dile getirdi.

Gelin ve damadın gelişinin şenlik yerine çevirdiği grev alanında halaylar çekilerek oyun havası oynandı.

Haber: Ö. YILMAZ