Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kaynaşlı Topuk Yaylası'na yaptığı tesis, diğer büyük kulüplerin de gözlerini Düzce'ye çevirdi. Ancak bugüne kadar hem Beşiktaş hem de Galatasaray’ın Düzce’de yapmayı planladığı tesis ile ilgili somut bir gelişme yaşanmadı.  Beşiktaş Kulübünün Kurugöl'e yatırım yapmaktan vazgeçmesinin ardından Düzce Belediyesi devreye girdi ve gölü mesire alanına çevirmek adına düğmeye bastı. Bir süredir gündemde olan Galatasaray Kulübü'nün Düzce’ye yapmayı planladığı tesis içinse yeni bir gelişme yaşandı.

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal döneminde Düzce Orman İşletmesi Müdürlüğüne resmi başvuruda bulunmuş ve Gölyaka ilçesi sınırlarında bulunan Kuyudüzü Göleti mevkiindeki bir alanın tesis yapmak üzere tahsis edilmesini talep edilmişti. Aysal imzalı başvuruda, 136 hektarı Orman İşletmesi'nin 80 hektarı da devletin olmak üzere toplam 216 ormanlık alanın 49 yıllığına, tesis ve 400 kişilik bir kolej yapmak üzere Galatasaray Kulübü'ne kiraya verilmesini istendi.

Eski Başkan Aysal döneminde başlatılan girişimlerin ardından 19 Kasım Perşembe Günü Galatasaray Kulübü yönetiminden bir grup yetkilinin Gölyaka'nın  Kuyudüzü bölgesine   incelemeye geleceği öğrenildi. Hem spor hem de turist açısından Düzce'ye katkı sağlayan Fenerbahçe’nin Topuk yaylası tesislerinin ardından Galatasaray’ın de kentte yatırım yapması Düzce’ye sporun merkezi olması yolunda artı kazandıracak.   

haber;s.kaşkır