Yeni Taşköprü köyünde 1 yaşındayken kolları ve vücudunun bir bölümü yanan 11 yaşındaki Gülse Zengür’e Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır kucak açtı. Haberimizin ardından Anne Sevim Zengür’ün yardım çığlığına kulak veren Başkan Çakır, küçük kız ve annesini bugün makamında ağırladı… Sevim Zengür’den kızı ve maddi durumları hakkında bilgiler alarak tek tek not eden Çakır’ın, Zengür ailesine ilk sözü iş konusunda oldu. Ailede sigortalı çalışan olmadığı için Küçük Gülse’nin tedavisini zorlaştırması nedeniyle iş konusunun mutlak halledilmesi gerektiğini belirten Çakır, bu konuda gereken yardımı yapacaklarını söyledi.

Düzce’deki tedavi olanaklarını araştıracaklarını gerekirse yurtdışı olasılıklarını değerlendireceklerini söyleyen Çakır, “kızımızı yolda bırakmayacağız.” dedi. Daha önce Başbakan’dan yardım sözü alan, ancak yaşanan iletişimsizlik nedeniyle alınan yardımın yarıda kalması özellikle Anne Sevim Zengür üzmüştü. TSO Başkanı Fahri Çakır’ın “Başbakan’ın attığı Adımı Biz devam ettireceğiz.” Sözü ise hem Gülse’nin hem de anne Sevim Zengür’ü mutlu etti. Anne Sevim Zengür’ün gözleri dolarken, küçük kız ise sevinçten konuşamadı…



Küçük yaşlardan bu yana hastane hastane dolaşan 11 yaşındaki Gülse’nin doktorluk hedefi ise Başkan Çakır’ın takdirini topladı. Haberimizin ardından aileye yardım elini uzatan Çakır, hem Gülse’nin hem de ailenin iş problemine çözüm getirecek.

Haber; S. KAŞKIR