Düzce’nin 5084 sayılı teşvik yasası’ndan Organize Sanayi Bölgeleri dışında en çok yararlanan ilçesi olan Gümüşova, ilerlemesini sessiz ve derinden sürdürüyor. Düzce’nin teşvik kapsamına alınmasının ardından, 14 olan fabrika sayısı, yeni kurulan 21fabrika ile birlikte 35’e yükseldi.

Bu fabrikaların plastik, parke, mobilya, alüminyum, iplik ve makine imalatı gibi çok değişik branşlarda faaliyet gösteren firmalar tarafından kurulduğu öğrenilirken, sadece Gümüşova’dan değil, Düzce’nin her tarafından insanların bu fabrikalarda çalışmaya başladığı da bildirildi. Organize Sanayi Bölgesinde bulunanlardan farklı olarak bu fabrikaların altyapı sorunları da büyük ölçüde aşıldı. Elektrik su ve kanalizasyon sorunu bulunmayan Gümüşova sanayi bölgesinde bir kısmı açılan bir kısmı da kurulma aşamasında bulunan fabrikaların şu andaki tek sıkıntısı ise bölgeye stabilize kaplama bir yol ile ulaşılabilmesi...

Gümüşova’da Düzce Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak olan Meslek Yüksekokulu’nun da ilçenin gelişmesine pozitif etkisi olacağı değerlendirmeleri yapılırken, süratle gelişen ilçenin ihtiyacı olacak konut arzının sağlanması konusu üzerine kafa yorulmaya da başlandı.Gümüşova’da, daha şimdiden gerek ev fiyatları, gerekse kiralar yaşam standardındaki  yükseliş ve talep artışına paralel olarak yükseliyor.