Gümüşova’da aylardır devam eden içme suyu sıkıntısı hala giderilemedi. Su sıkıntısı ile ilgili sorunun ne zaman çözüleceğini Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu’na sorduk. Su sıkıntısının hemen giderilemeyeceğini ifade eden Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, su projesi öyle kısa sürede yapılacak bir şey değil. Bu proje bir iki senede halledilecek bir proje.” dedi ve su sıkıntısının bir iki yıl daha devam edeceğini belirtti.

Bostancıoğlu; “Su kaynaklarının tespitleri Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Burada su kaynaklarının tespiti yapılıyor. Bununla ilgili proje hazırlığımız var ama su projesi hemen öle bir anda olacak bir şey değil. Bir iki yılı alabilecek bir proje bu yüzden Gümüşova’nın su problemini hemen çözmemiz mümkün değil. Su anda su kaynakları tespiti yapılıyor. Şu anda içtiğimiz suyun temiz olması için de bir proje uygulayacağız. Ama bunun için de alt yapı çalışmalarının bitmesini bekliyoruz.”

Alt yapı çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, bizim için en önemli şey alt yapı. Alt yapıda projemizi hazırlıyoruz. Alt yapıyı bitirmeden üst yapıya geçmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bostancıoğlu; “Bizim için en önemli şey alt yapı. Alt yapı çalışmaları ile ilgili projelerimiz var. Kanalizasyon çalışmamızı bitirip alt yapıdaki sorunlarımızı halletmek ve üst yapıya geçmek istiyoruz. Bunun için kanalizasyon çalışmalarına ağırlık veriyoruz.”

Haber; R. BAL