Haftasonu Gümüova’da meydana gelen fabrika yangınında ağır maddi hasar meydana gelmişti. Olayda en çok konuşulan ise ilçede yangına müdahale edecek yeterli aracın bulunmaması olmuştu. Gümüşova Belediyesi itfaiye aracının yangına müdahale etmekte yetersiz kalması nedeniyle Düzce merkezin yanı sıra Sakarya ilinden yardım istenmişti. Fabrika yangını karşısında çaresiz kalan itfaiye kamuoyunu daha büyük felaketler karşısında yaşanabilecekler konusunda endişeye sevk etmişti. Resmi olmasa da Organize Sanayi Bölgesi özelliği taşıyan ilçenin olası felaketlere karşı yetersiz olduğu görüşü kamuoyuna hakim olmuştu.

Olayın üzerinden henüz birkaç gün geçmiş olmasına rağmen “bir musibet bin nasihattan yeğdir” sözünü hatırlatan bir gelişme yaşandı. Vahim tablodan ders çıkaran Gümüşova Belediyesi hemen harekete geçerek bünyesine yeni bir itfaiye aracı kattı.

Belediye meydanında tanıtılan yeni itfaiye aracı Gümüşova halkı tarafından yerinde bir hamle olarak karşılanırken, olası felaketler konusunda endişelerin üzerine bir nebze olsun su dökmüş oldu. Tam donanımlı yeni itfaiye aracı ilçenin 2. İtfaiye aracı olarak hizmet verecek. 

Haber:Y.SEVER