Bugün Gümüşova ilçemize gittik ve onların sorunlarına kulak verdik. Mikrofonlarımıza konuşan Gümüşova halkının en dikkat çeken sorunu ise yapımı tamamlanmayan yollardı. Geçtiğimiz yılbaşı ulaşıma açılan Dalçık’ın bulunduğu alanda yan yolların yapılmasından şikâyet eden vatandaşlar “ her yer toz duman içinde. Yollar hep çukur. Arabalarımız bu yollarda hep mahvoldu.” İfadelerini kullandı.

Dalçık’ın çevresinde bulunan esnaf ise işlerinin azalmasından şikayetçi. Ankara-İstanbul yönünde ilerleyen araçlar dalcığa girince Gümüşova’yı uğramadan geçiyor. Bu durumun esnafın işlerini azalttığı görüşünde olan vatandaşlar “ dalçık açıldı iyi oldu ancak esnafının işini kesti” dedi.
Gümüşova’da bir diğer sorunda her yerde olduğu gibi işsizlik. İlçede vatandaş Gümüşova’ya daha çok yatarım yapılmasını istiyor. Açılan fabrikaların daha çok dışardan işçi getirdiğini buradaki vatandaşa iş vermediğinden şikayet eden vatandaşlar ilçeye yatırımların arttırılması gerektiğini dile getirdi.

İlçede gençlerin problemi ise sosyal yaşamın az olması. Gençler ilçede daha çok gezip oturabilecek yerlerin olmasını istiyor. Çevre düzenlemesinin de yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar “dinlenebileceğimiz ya da ailemizle gidip oturabileceğimiz park ve bahçeler yapılsa daha iyi olacak” dedi.

Haber; S. KAŞKIR