Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap talep örgütlenmesi yöntemiyle Gümüşova Yeni Mahalle’nin üst kısmında bulunan Açmalar-Kırım olarak bilinen mevkiiye yapılacak 187 konutluk proje hakkında çalışmaların ihale aşamasına geldiği müjdesini verdi.

İHALE 9 KASIM’DA
Başkan Ahmet Azap, ”Bir yıldır bu proje üzerinde uğraşıyorduk. 187 artı 3 konutluk bir proje ihale aşamasına geldi. 9 Kasım’da ihalesi var. Bütün Düzceli hemşerilerimize hayırlı olsun. 185 tane hak sahibi olan başvurumuz vardı. Hangi dairenin kime düşeceğiyle ilgili kura çekimi olacak. Herkes daire sahibi olacak. “ dedi.

Talepleri daha önce topladıklarını belirten Azap 185 adet kesin talepleri olduğunu 161 konut sayısı olarak başladıkları projeyi yaptıkları çalışmalarla sayıyı 187’ye tamamladıklarını söyledi. Bu sayede başvuru yapan herkes konut sahibi olacak.

GELECEK YIL TESLİM
İhalesi TOKİ’nin web sitesinde yayınlandığını hatırlatan Başkan Azap, konutların 9 Kasım’da yapım ihalesi yapılarak inşaatına başlanacağını söyledi. Azap talepler ve konutlar hakkında bilgiler verdi.” Konutlar Gümüşova Yeni Mahalle’nin üst kısmında bulunan Açmalar-Kırım olarak bilinen güzel bir noktada orman manzaralı bir yerde yapılacak. Taleplerin yüzde 70’i Düzce’den yüzde 30’u Gümüşova’dan oldu. Evler brüt 90 metrekare net kullanım alanı 65 metrekare olacak. Tahmin ediyoruz, yılbaşından önce yer teslimi yapılır ve önümüzdeki yıl bu zamanlarda konutlar bitmiş olur diye düşünüyoruz.”

Azap son olarak proje bittikten sonra yeni talepler olursa yeniden bir çalışma yapabileceklerini söylerken TOKİ’ye uygun hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Haber:Y.SEVER