15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişinin 44'üncü yıldönümü. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Birleşik Metal iş Genel Örgütlenme sekreteri Özkan Atar bugün Düzce’ye geldi. İki sendikanın yönetim kurulu üyeleri Düzce’de 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bir Metal Çerçeve fabrikasında Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişine destek oldu.

 

 


Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman, İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Eğitim İş Sendikası da direnişi destekleyenler arasında yer aldı. İşçiler taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla güven dolu bir gelecek istediklerini dile getirdi.

 

 


DİSK Genel Başkanı Kani Beko, iş kollarında taşeronlaşmanın kölelik olduğunu ifade etti ve işçilerin örgütlenmesinin engellenmek istediğini söyledi.



Birleşik Metal İş Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar da işçilerin sendikalaşmasının kanuni hakları olduğunu vurguladı…

 

 



Atar, “Düzce’de bugüne kadar birçok fabrika sendikalaşmak, toplu iş sözleşmesi ile çalışmak sağlıklı iş kolu yaratmak adına yıllardan beri çok çetin mücadele veriyor… Burada çalışan işçiler yasalara aykırı bir işlem yaptıkları için kapının önünde değil, onlar bu ülkenin anayasası maddesinde tarifi edilen sendikalaşma hakkını kullanıyorlar. ”dedi.


Basın açıklamasının ardından grup olaysız ayrıldı.

 

 

Haber;S.Kaşkır