1 Kasım Genel Seçimleri'nin ardından Altınpınar Köyü'nde temeli atılarak yapımına başlanan caminin temel atma töreni davetiyesinde yer alan “1 Kasım Camii” ismi o dönem büyük tartışmalara sahne olmuştu. Köyün kendi geliriyle yapılan camiye AK Parti'nin seçim zaferini anımsatan bir ismin verilerek AK Parti'nin dini siyasete alet ettiğini savunan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’a cevap il başkanından gelmişti. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ‘CHP boş İşlerle uğraşıyor’ yanıtını verirken Köy Muhtarı Mustafa Kaba ise spekülasyonlara son noktayı "Camiinin adını henüz koymadık, bunlara ne oluyor!" şeklinde koymuştu. Davetiyede yazan “1 Kasım” ismi için ise “Aceleden oldu” yorumu yapılmıştı.

Tüm bu söz düellolarının geride kaldığı şu günlerde isim tartışmasını yeniden alevlendirecek bir gelişme yaşandı. AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Günal'ın sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım yeni tartışmaların fitilini ateşleyecek gibi görünüyor. İsmi henüz netleşemediği halde incelemek için gittiği cami inşaatı önünde fotoğraf çektiren Günal, caminin adını ‘1 Kasım Cami’ olarak yazdı.



Siyasi bir isim olarak algılanan ve tepki çeken “1 Kasım” ismine bu paylaşımdan sonra camiye verilip verilmeyeceği köylünün kararını açıklaması ile belli olacak.

Haber:Y.SEVER