Düzce Valisi Ali Fidan Ticaret ve Sanayi Odası’na iade-i ziyarette bulundu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Ali Fidan’ı kapı karşıladı. Vali Fidan’ı makamında ağırlana Başkan Çakır, oda faaliyetleri ve mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

Park ve bina sorunlarını Vali Fidan’a anlatan Çakır, yeni bir yer edinmek istediklerini dile getirerek buna uygun olarak Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan atıl durumdaki kalıcı iş yerlerini işaret etti. Çakır, Vali Fidan’a konuyla ilgili olarak şunları aktardı. “Biz orada bulunan iş yerlerini almak istedik. Oralar başımızın belası işlerin yapıldığı yerler durumunda. İş yerlerinin alt katında tadilat var. Fiyat politikasından dolayı talep zayıfladı. Biz burayı bize satın dedik fakat kamu muyuz değil miyiz tartışması hala devam ediyor.” dedi.
Başkan Çakır, Fidan’a iş yerleriyle alakalı taleplerini iletti. “Orayı almak istiyoruz. Satma devre dışı kalırsa bize orayı uzun vadeli yani 25-30 yıllığına sembolik kirayla verin çünkü biz oraya masraf edeceğiz. Masrafı kiradan mahsup edelim.”
Başkan Çakır’ın isteğine Vali Fidan olumlu yaklaştı. Fidan, “Kalıcı iş yerleriyle ilgili çalışıyoruz. Oraları tekrar Düzce’ye kazandırmak bir şekilde hizmete açmayı istiyoruz. Prosedürde çok önemli değil. İş yerlerinin atıl kalması birtakım kötü olaylar bizi rahatsız ediyor. bu durumdan kurtulmak için farklı çalışmalar yapıyoruz.” Vali Fidan, Çakır’ın maddi açıdan şartlar oluşursa sonraki aşamaların çözüleceğini söylemesi üzerine ‘Maddiyatın en son sorun olacağı yer Ticaret ve Sanayi Odası’dır’ demesi herkesi güldürdü.

Vali Fidan son olarak kalıcı iş yerlerinin sisteme dahil edilmesi ve atıl durumdan kurtulması gerektiğini söyledi. Ziyaret sohbet havasında sürdü.

Haber:Y.SEVER