Düzce'nin il genelindeki çöplerinin döküleceği belediyeler birliğinin ortaklaşa yaptırdığı katı atık tesisi için Çevre Bakanlığı'ndan yapılacak hibe desteğinin geri çekilmesi üzerine Düzce’deki Belediye Başkanları çözüm arayışına girdi.

 

 

BAKANLIK DESTEĞİ ÇEKMİŞTİ

 

Yaklaşık 15 milyon TL'lik tesis için Çevre Bakanlığı'ndan gelmesi beklenen 5 milyon liralık hibenin gönderilmeyeceğini öğrenen başkanlar, kendi payına düşen parayı belediyelerin bütçesinden ödeme kararı aldı. Belediyelerin bütçesini zorlayan bu durum karşısında Mehmet Keleş’in başkanlık ettiği Düzce Katı Atık Belediyeler birliği, yeni yapılacak olan katı atık tesisine köylerdeki çöplerinde dökülmesini teklif ederek İl Genel Meclisine ödenek konusunda yardım talep etti.

 

BELEDİYE BAŞKANI İKNAYA ÇALIŞTI

 

Daha önce yapılan görüşmelerde İl genel meclisinin Katı Atık tesisine bırakılacak olan çöpleri belediyelerin toplaması şartı koşması yaklaşık 300 köyün bulunduğu Düzce’de belediyeleri zorladı.  Bu durum karşısında Belediye Başkanı Mehmet Keleş, il genel meclisi üyelerine hem kaynaşma hem de ikna yemeği düzenledi.

 

 

NET BİR KARAR ÇIKMADI

 

Keleş, Akçakoca’da bir otelde Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, diğer ilçe ve belde belediye başkanları ile Düzce İl Genel Meclisi üyeleri ile bir araya geldi. Muhalefetin de görüşlerinin alındığı toplantıda Katı Atık Tesisine yardımcı olunması konusunda  herkes hem fikir oldu. Ancak Köylerdeki çöplerin nasıl toplanacağına ilişkin net bir karar çıkmadı. Konunun bir komisyon kurularak meclise taşınmasına karar verildiği öğrenildi.

 

 

KAŞIKOĞLU YOKTU

 

Yemekli toplantıya Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut ile meclis üyelerinden Selahattin Esen ve Çiğdem Günal katılmaması dikkat çekti.

 

Haber; S:KAŞKIR