Düzce’de yağan yağmur yol sorunlarının da gün yüzüne çıkmasına neden oluyor ve her yağmur sonrası vatandaşlardan da şikayet telefonları birbiri ardına geliyor.

O yerlerden biri olan Gündolaması köyündeki bir çıkmaz sokakta oturan vatandaşlar yağmur sonrası balçığa dönen yoldan şikayetçi.

Yağmurla adeta bataklığa dönen sokakta vatandaşlar lastik çizmesiz sokağa çıkamaz duruma gelmiş. Sokakta oluşan küçük yağmur göletlerine tahtalarla çözüm bulan köy sakinleri, bu devirde asfalt bir yolun hayalini kuruyor.

 Köy sakinlerinden Sevim Birinci, “Çocuklarımız okuldan geliyor çamur çökek içinde. Çocuklarımız açısından da sağlık açısından da iyi değil. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Sürekli makine çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Bakkala bile gidemiyoruz.” Derken köyün içinde çizmelerle dolanmak zorunda kaldıklarını söyleyen Nurettin Veli İse, “Yaz kış burada sürekli pisliğin içinde kalıyoruz. Kenarlara hendek yapılmalı. Yıllardır bu durumda. Bir tek bu sokak kaldı. Her taraf çamur pislik içinde.”dedi.
Çocuklar Mikroptan Büyümüyor

 Köyün bir diğer sorunu da kanalizasyon. Bazı köy sakinleri atık sular nedeniyle çocukların her gün hastalandığını ve gelişimlerini etkilediğini öne sürdü.

“33 senedir bu köyde yaşıyorum bu sokak böyle çamur içinde.” Diyen Meliha Veli, “Bu yolun yapılmasını istiyoruz. 3 kere doktora gittim,doktor mikrop kaptığımı söylüyor. Çünkü yol pislik içinde. Çocuklarımız hep hasta oluyor. Çocuklar mikroptan büyümüyor, küçücük kaldı.”diye konuştu.
“ Gelirse Gelsin Banane”
Köy muhtarı Birol Konca ise yetkilerin ilgisizliğinden şikayet ederken, konunun çözümü için gerekirse başbakana kadar çıkacağını söyledi.
Konca, “Bana her gün yolla ilgili şikayet geliyor. Elli kere il özel idaresine gittim, il başkanı, genel sekreter, milletvekili hepsine intikal ettim. Bu sabahta genel sekreter yardımcısına gittim. Televizyon çağıracağımı söyledim. “ Gelirse gelsin banane” dedi. Halk beni seçti, bana gelip şikayetlerini iletiyorlar. Ben de yapılması için gerekirse başbakana kadar çıkacağım.”dedi.
Sorumlusu Muhtar Denilecek

Kanalizasyon için köyün yatırım programına alınmasını isteyen Konca, sorunların çözümü için Vali Adnan Yılmaz’dan yardım istedi.

Konca, “Köyümüzün en büyük sıkıntısı da atık su problemi. Kanalizasyonumuz köyün içine kadar geldi. En kısa zamanda yatırama alınıp kanalizasyon döşenmeli. Burada her gün küçük çocuklar hasta oluyor. Sorumlusu yarın öbür gün muhtar denilecek. Vali bey bu köye sık sık geliyor. Bu işin peşine düşerse kesinlikle olacağını inanıyorum.”dedi.

 Öte Yandan köyde çekim yaptığımız sırada Düzce Milletvekili Osman Çakır  köy muhtarını aradı. Köy muhtarı Çakır’a yaşadığı problemi aktardı.

Haber; S. KAŞKIR