Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmek amacıyla düzenlenen iş bırakma eylemine iş yavaşlatarak katılan Düzce’de görev yapan sağlık çalışanları ve hekimler akşam saatlerinde Tıp bayramı nedeniyle düzenlenen baloya katıldılar.

Baloya, Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici, Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Eroğlu’nun yanı sıra çok sayıda  Doktor, sağlık görevlisi aileleri katıldı.

Baloda bir konuşma yapan Düzce Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Sağlık hizmetlerinin kutsal olduğunu dile getirirken, Düzce’nin pilot il olarak seçildiği Aile Hekimliği sisteminin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını ifade etti. Kahraman, sağlık çalışanlarının Tıp bayramını kutladı.

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise Türkiye’de modern tıbbın kuruluşunun yıldönümü olan 14 Mart tarihinin 1937 yılından bu yana Tıp Bayramı olarak kutlandığını,  toplam hekim sayısının 100 bini aşmasına, Avrupa’nın en çok hekim yetiştiren ülkesi olmamıza rağmen kişi başına düşen hekim sayısının hala yeterli olmadığını söyledi. İlter Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tamamlanması için çalışmaların  devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Geceye Katılan doktorlar, Besteci ve Aranjör Hasan Cihat Örter’in gitar dinletisi ile stres atma imkanı da buldular.