Son kitabında ‘cinsel istismarı’ konu aldı
Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ve konuk olarak Yazar Umut Güner’in katıldığı söyleşi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Çıkardığı yeni kitabı hakkında soruları yanıtlayan Güner, Düzce’yi çok sevdiğini ve görmek istediği yerler olduğunu da ifade etti. Öncü Medya haber muhabirine verdiği özel röportajda Güner, yeni çıkardığı 4’üncü kitabının konusunun toplumun kanayan yarası olan cinsel istismar olduğunu vurguladı. Güner, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben Umut Güner yazarlık yapıyorum. Bu 4’üncü kitabım. ‘Kalbim kaderin olsun’ 12 yaşındaki Sencer’in cinsel istismara uğraması ve ondan sonra çevresiyle birlikte başına gelen hikayeyi anlatıyor. Türkiye’nin en büyük derin ve işlenmeyen aynı zamanda yokmuş gibi varsayılan ama büyük sorunlarından bir tanesi. Burada onu işlemeye çalıştım. Aynı zamanda küçük çocuğundan ve çevresindeki insanların tutumundan ülkenin genel kanayan yarasını anlatmaya çalıştım. Bugün de Düzce Meslek Yüksek Okulu’nda söyleşi yaptık. Oradaki öğrencilerin katılımları da güzeldi. Ülkenin en ihtiyacı olan şey okumak. Bugünde öğrencilerin tepkilileri, sağ olsun hocalarımızın ilgisi gayet güzeldi. Ancak bu şekilde kurtulabileceğimizi ve bu tür vakaların bir daha yaşanmaması için ancak okuyarak aşabileceğimize inanıyorum.’



‘Yazdıklarımın çoğu yaşanmış hikayeler’
Yazdığı kitapların hikâyelerinin çevrede yaşanılan olayların ya da gördüğü şeylerin üzerine koyarak sayfalara yansıttığını belirten Güner şöyle devam etti: “Gerçek hayatta yaşadığınız gördüğünüz ya da çevrenizde olan olayları gördüğünüz karakterleri siz büyütüyorsunuz. Tabi belli oranda mutlaka üzerine kurgu ekleyerek çünkü hayat her zaman romanlardaki gibi güzel akmayabiliyor. Genelde bu şekilde ilerliyor. Çevrenizde yaşadığınız olaylar size ilham kaynağı oluyor ve üzerine kurgulayarak devam ediyorsunuz. Çoğu yaşanmış hikaye. Bizim ülkemiz bu konuda çok zengin, o kadar çok anlatılacak hikayemiz var ki o kadar yaramız, derdimiz var. Arayış bulmak zor olmuyor.  Tüm kitapevlerinde ve internette bulabilirler.”



Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Tugay Yavaş, Yazar Umut Güneri ağırlamaktan çok memnun olduğunu belirterek : “ Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Pazarlama ve Tanıtım programında öğretim görevlisi olarak görev yapmaktayım. Bugün edebiyatımıza yeni bir soluk getirmiş olan Umut Güner beyefendiyi davet ettik. Öğrencilerle yaşadığı süreci, yaşadığı tecrübeyi, kitabın ne olduğunu, yeni edebiyatçıların nasıl olduğunu öğrencilerimizle paylaştı ve güzel bir etkinlik gerçekleştirdi’ şeklinde konuştu.  



Düzce’deki turizm potansiyelini bildiğini ve rafting alanları başta olmak üzere gezip görmek istediği yerler olduğunu ifade eden Güner, Düzce halkına misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ