Öğrenci ve personel taşımacılığını esas alan ‘servis araçları yönetmeliği’ ve ‘S plaka’ uygulaması merkezden sonra ilçelerde de başlatıldı. Düzce belediyesi tarafından hazırlanan şartname ile ilgili Yığılca Belediyesi’nde bir toplantı yapıldı.  

Yığılca Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney ve diğer ilçelerin belediye temsilcileri katıldı.

Toplantıda il ve ilçelerde servis hizmeti veren toplu taşıma araçlarının “S plaka” takması ve bu servislerin izleyeceği güzergâhlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantı sonrasında Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit’i makamında ziyaret eden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Başkan Yiğit’e başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı açıklamada; “İlçemizde gerçekleştirdiğimiz bu toplantı Düzce ili ve ilçelerinde hizmet veren servislerin hizmet güzergahlarını belirlemek ve hizmetlerin standart ve kalitesinin arttırılması, güvenli yolculukların sağlanması adına önemli bir toplantıdır. Toplantı neticesinde çıkan görüş ve fikirlerin, bu hizmetlerin kusursuz yürütülmesinde son derece başarılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca bizleri makamımızda ziyaret ederek onurlandıran Düzce Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ali Güney’e de ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederim.” dedi.

Bütün ilçelerde uygulamaya geçirilecek
Öte yandan geçtiğimiz yıl alınan kararla, servis araçları yönetmeliği ve S Plaka uygulamasına tüm belediyeler dahil oldu. Buna gerekçe olarak, ‘Düzce ili içinde bulunan belediyelerin birbirine çok yakın olması, S plakalı bir servis aracının aynı anda iki ya da üç yerleşim yerine servis yapması’ gösterildi.  Bütün ilçelerin uygulamaya geçireceği S plaka yönetmeliğinde, S Plaka verilmesi, güzergah belgesi düzenlenmesi, iş ve işlemlerin yürütülmesi, belediyeler arası yazışmalarda Düzce Belediyesi yetkili kılındı.