27 yaşında 2 çocuk annesi Seçil Birdoğan, 1 yaşındaki oğlunu kucağına alacağı günü özlemle bekliyor. Üçüncü çocuğuna 7 aylık hamile olan Birdoğan, 15 gündür yaşadığı acıyı mikrofonumuza anlattı. Henüz 1 yaşında olan oğlunun babası tarafından götürüldüğünü ve 15 gündür ikisinden de tek bir haber alamadığını anlatan acılı anne, “15 gündür kayıp... Bütün arkadaşlarını aradım. Herkese sordum. Tek cevap “bilmiyoruz” oldu. Daha 1 yaşında oğlum...” dedi.

ZORLA ÇOCUĞU ALDI VE KAYBOLDU”

8 yaşındaki kızının devlet koruması altında alındığını söyleyen Birdoğan, şöyle konuştu: “Yenipazar yerinde oturuyorduk. Eşim cezaevine girdi. Bana Sosyal Hizmetler'den bir kâğıt geldi. Araştırdığımda devlet çocuklara el koymuş. Cezaevinden beni aradığında “Çocukları elimizden almışlar, çok kötüyüm” dedim. “Hiçbir yere gitme, beni bekle” dedi. Daha sonra defalarca söylememe rağmen cezaevine teslim olmadı. “Ben yetiştirme yurtlarına çocuk vermem” deyip çocuğumla beni Akçakoca’nın Kirazlı Köyü'ne kaçırdı ve orada bir arkadaşının evinde tuttu. Ben gizlice babama masaj attım. Babamın aracılığıyla olay jandarmaya ulaşınca, jandarma geldi. Jandarma gelince çocuğumla beni fındık tarlasına kaçırdılar. Kaçırdıkları fındık tarlasında sabah 05.30'a kadar bağlı tuttulduk. Daha sonra oradan ticari taksi yoluyla Bolu’ya kaçırdılar. Bolu’da stresten hamile olmam ile ilgili problemler olunca beni hastaneye kaldırmak zorunda kaldılar. Sonra beni ticari taksiye bindirdi, zorla çocuğu da aldı ve kayboldu.”

BİR BABA, ANNE KADAR EVLADINA SAHİP ÇIKAMAZ”

Eşinin Adana nüfusuna kayıtlı olduğunu söyleyen evlat özlemi çeken Seçil Birdoğan, “Hiçbir şekilde bilgi alamıyorum polise gittim, BİMER’i aradım, araştırma yaptıklarını söylüyorlar. Ne kadar babası da olsa bir anne kadar bir baba evladına sahip çıkamaz.” dedi.

HERKES EVLADINA SAHİP ÇIKSIN”

Eşinin cezaevi firarisi olduğunu ve arkadaşlarına “Yurt dışına gidiceğim” dediğini öne süren Birdoğan, anne-babalara şöyle seslendi: “Benim şu yaşadıklarımı herkes gözünün önüne alsın, evladına sahip çıksın. Evladını hor karşılamasın çünkü ben evlat acısıyla 15 günden beri yanıyorum.”

KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURMAK İSTİYORUM”

2 ay sonra doğum yapacak olan ve şuan annesinin evinde kalan Birdoğan, kendi ayakları üstünde durmak istediğini söyledi. Doğum yaptıktan sonra çalışmak istediğini dile getiren Birdoğan, “Annemin evinde kalıyorum ama sürekli kalamam ki! Kendime çocuklarımla yeni bir hayat kurmak istiyorum. Bir iş bulmak istiyorum. Şimdi tek isteğim oğluma kavuşmak.” diye konuştu.