Hangi görüş ve düşünce altında olursa olsun günlük gazeteler yaşamın vaz geçilmez unsurlarıdır.Yerel’i ile ulusal’ı ile günlük gazeteler insan yaşamının bir tiryakiliğidir.
Gazeteler genellikle sabahın ilk ele alınan ve günlük yaşamdan bilgi alınan kimine göre kağıt parçası,kimine göre ise bulunmaz birer bilgi kaynağıdır.
Hem ulusal,hem de yerel gazeteler son günlerde Gölyaka halkına ulaştırılmıyor.Düzce’den her sabah ilçeye giden kooperatife bağlı minibüsler aracılığı ile ilçedeki bayiye ulaştırılan gazeteler ,minibüsçülerin gazeteleri almak istememeleri nedeniyle ilçeye ulaşmıyor.Ulaşanların iadeleri de ne yazık ki yerlere atılarak yol yada kaldırım üzerlerinde tesadüfen bulunuyor.

Gölyaka halkı ise gazetelerini istiyorlar.Ali İlhan hergün köyden şehre gazetesini almaya geldiğini,ancak gazetesini bulamadığını söylüyor

Selahattin Kubal’da Gölyaka’da gazetesini isteyen ve gazetesinin kendilerine mutlaka ulaştırılması gerekliliğini vurgulayan bir diğer Gölyakalı

Düzce’den iki bayiden Gölyaka’ya gazetelerin ulaştırılması için taşınma yapan minibüslere Düzceden gidiştede, Gölyakadan iadelerde de ,Düzce Gölyaka arasındaki taşıma ücreti veriliyor.