Valilik, Atakan için seferber oldu
Anne-babası 8 yıl önce ayrılan ve babasıyla Hamidiye Mahallesi, Gazi Osman Sokak’ta yaşayan 15 yaşındaki Atakan Aktepe’nin vücudunu günden güne hareketsiz kılan kas hastalığından kurtulmak için yaptığı çağrıya kulak verildi. Teşhis konulamayan bir cilt hastalığı ile mücadele eden henüz 4 yaşındaki Ümmü Gülsüm’ün haberinden sonra “Gereken yapılacak” diyen Düzce Valiliği, Atakan için de aynı açıklamayı yaptı.

Atakan’ı da kaybetmek istemediğini haykırmıştı…
Hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve artık kollarını bile kullanmakta zorluk çeken oğluna bir bebek gibi bakan baba Mehmet Aktepe, Atakan’ın abisinin de yıllarca savaş verdiği kas hastalığına 20 yaşında yenik düştüğünü belirterek, bir evladını daha kaybetmek istemediğini acı şekilde haykırmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden oğlu için aylık 960 TL evde bakım parası alan baba Aktepe, bu maaşla hayatlarını idame ettirdiklerini tek isteğinin çocuğunun sağlıklı günlerine dönmesini sağlayacak tedavi için kendilerine el uzatılması olduğunu ifade etmişti.

Sağlık ekipleri yönlendirildi, masraf da karşılanacak
Öncü TV’de yer alan haber sonrası harekete geçen Düzce Valiliği, kas hastası Atakan’ın sağlık durumunun yerinde görülmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerini ailenin evine yönlendirdi. Valilik ayrıca sağlık görevlileri tarafından ziyaret edilen 15 yaşındaki Atakan Aktepe’nin tedavi ile ilgili bir gideri olması halinde masrafın Düzce Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca karşılanacağını kaydetti.