Düzce Gürcü Kültür Derneği, Dünya Komşular Günü etkinliklerine katılmak üzere Düzce’ye gelen Gürcistan ve Bulgaristan ekiplerine Yenikent’te düzenlediği bir etkinlik ile veda etti. Bulgar ve Gürcü ekiplerinin katıldığı yemekli etkinlikte, Gürcü Halk Dansları topluluğu izleyicileri büyüleyen bir gösteri yaptı.

 

Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ferruh Maradit’in ev sahipliği yaptığı etkinliğe, Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, İşadamı Önder Tonyalı, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Bakan ve çok sayıda davetlinin yanı sıra, Bulgaristan ve Gürcistan’dan komşular günü için gelen ekipler katıldı.

 

Konuklara Düzce’de yaşayan Gürcü hanımların  hazırladığı Gürcü mutfağının seçkin örneklerinin açık büfe olarak  ikram edildiği gecede, Gürcistan Halk Dansları Topluluğu nefesleri kesen bir folklor gösterisi yaptı.

 

 Geceyi düzenleyen Gürcü Kültür derneği’nin başkanı Ferruh Maradit, Gürcistan ve Bulgaristan’dan gelen komşuları ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını, yine böyle bir veda yemeği ile uğurlamayı düşündüklerini belirtirken, konukların da Düzce’nin atmosferinden ve dostluk ortamından çok etkilendiklerini ifade etti.