Düzce Gürcü Kültür Derneği, 2. Çalıştayda Gürcüleri biraraya getirdi. Türkiye genelinde birbirinden bağımzsız kurulmuş faaliyetlerini sürdüren Gürcü derneklerinin biraraya gelerek federasyon kurmak amacıyla ilki İstanbul’da düzenlenen Gürcü Çalıştayı’nın ikincisi bugün Düzce TSO toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkanı Aydın Kubilay, Gürcüler olarak kurulacak olan bir federasyonun alt yapısını görüşmek için toplandıklarını belirterek, Gürcü derneklerinin sesini duyuracak ve birlikteliği sağlayacak bir federasyona ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kubilay, “ Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının nasıl gelişip şekillendiğini görüyoruz. Bizlerinde şimdi birlik halinde federasyon kurmamızın zamanıdır. 1. çalıştay içinde yer alan kararlar uyarınca, çalıştay gündemine ilişkin çalışmanın ne şekilde yapacağını görüşeceğiz.” Dedi.

Kurulması planlanan Gürcü federasyonun kurumsal alt yapısını tartışmak ve federasyona katılacak kuruluşları belirlemek için düzenlenen toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABER:H.İŞCAN