Güvenlik-İş Sendikası Düzce Şubesi kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Organizasyona Kredi ve Yurtlar Kurumu, İş-Kur, Kadın Sığınma Evi, Sosyal Güvenlik Kurumu, PTT, TEİAŞ, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı temsilci ve üyeleri katıldı.

“Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor”
Güvenlik-İş Sendikası Düzce Şubesi Başkanı Ramazan Palak, özel güvenlik görevlilerinin kadroya geçmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu:

“İnşallah biz özel güvenlik görevlilerinin ayrı bir statüde eğitimlerinin tamamen değiştiği, kimliklerinin tamamen değiştiği ayrı bir statüde özel güvenlik görevlilerinin kadroya geçmesini istiyoruz. Bunun içinde şuanda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Diğer bir konudan bahsetmek istiyorum. Hep şunu söylüyoruz ya: Sendika Sendika! Sendika burada arkadaşlar. Sendika sizsiniz. Biz beraber mücadele ettiğimiz takdirde, beraber yürüdüğümüz takdirde emin olun ki bizim başaramayacağımız hiçbir nokta kesinlikle yoktur.”

“Birileri bizim adımıza yasa düzenlemişler”
Türkiye’de özel güvenlik görevlisi olarak görev yapanların hiçbirinin eğitimden geçmediğine dikkat çeken Palak, “Hiçbir özel güvenlik görevlisi kardeşimiz yetki, sorumluluğu nedir, yasası nedir hiçbirisi bilmiyor. Birileri bizim adımıza yasa düzenlemişler. Bir akademisyen, bir tane hoca, bir tane emniyet genel müdürü bir yasa düzenlemişler. Biz bu yasanın içinde yoğuz. Çalışanlar bu yasaya hiçbir madde koymamışlar. Bir gece oturmuşlar 100 kişi özel güvenliğin yasası bu olmuş denilmiş ve bu yasa meclisten geçmiş. Biz şuan bu yasayla çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Avrupa seviyesini yakalayalım”
Mevcut yasayı değiştirmeyi amaçladıklarını belirten Palak herkesi sendikalara üye olmaya davet ederek şu ifadelerde bulundu:

“Biz sadece görevimizi yapıyoruz ama biz hangi şartlarda çalışmalıyız, emeklilik garantimiz nasıl alınmalı, özel güvenlik görevlileri neler yapmalı. Bunlarla ilgili hiçbir çalışma ve mücadele vermiyoruz. Sadece neyi bekliyoruz. Devlet bize kadro verecek mi ya da devlet bize ne verecek ya da kurum bize ne verecek ya da sendika toplu sözleşmeden bana ne getirecek? Sendikadan toplu sözleşmeden zaten yüksek hakemlikten çıkıyor. Aslında bizim bunları değiştirmek için burada hep beraber oturup bir plan yapmamız lazım. Türkiye’deki 81 ildeki çalışan özel güvenlik görevlileri önerilerini sunmalı. Hangi maddeyi koyabiliriz, neler yapabiliriz? Bunların çalışmalarını yapabilmeliyiz ki özel güvenlik görevlileri Avrupa ülkelerinde olduğu gibi burada da ekonomik şartlarda, eğitimde, yetki ve sorumlulukta Avrupa seviyesini yakalayalım.”

Haber: Ö. YILMAZ